Sanna Langereis

Ik ben expressie. 
Met mijn sterke mimiek en handgebaren
die mijn woorden ondersteunen druk ik
mij uit naar anderen.
Sanna Langereis | Expressie Expert

Mijn Verhaal

Mijn naam is Sanna Langereis, geboren te Haarlem op 27 januari 1981.
Met een achtergrond in het theater ben ik altijd met expressie bezig geweest en dacht ik daarmee mijn volledige zelf te laten zien. 

In 2017 kwam ik er in een ‘split second’ achter dat ik het grote geheim, dat al dertig jaar in een donkere hoek van mijn binnenste zat, niet meer kon dragen. Als kind ben ik geconfronteerd met seksueel misbruik en ik durfde me er nooit over uit te spreken. Dit alles was gebeurd binnen een spirituele groep waarin ik grotendeels ben opgegroeid omdat mijn moeder zich hieraan had verbonden. Een plek waar ik veel mooie herinneringen heb, maar het feit dat de leider zelf mij heeft misbruikt maakte het ook ingewikkeld.
Op dat moment in 2017 deelde ik voor het eerst mijn verhaal en zo begon het proces. Blinde vlekken werden zichtbaar, een lang en pijnlijke periode brak aan. 

Langzaam kwam er het inzicht in hoe waardevol dit proces voor mij is en wat voor mij als mens essentieel is om uit te dragen naar mijn kinderen en iedereen om mij heen. Het leven in overeenstemming met wat je voelt, denkt en hoe je handelt. Met daarbij de waarde om je uit te spreken. 

Ik begon mijn persoonlijke verhaal steeds meer te vertellen als inleiding voor mijn missie en om te laten zien wat de waarde van een goeie presentatie is. Ik zag hoe doeltreffend dit was. 
Zo werd mijn persoonlijke missie om je uit te spreken ineens verbonden met waar ik in mijn werk mee bezig wil zijn. Namelijk ondernemers helpen hun ervaringen te verbinden met hun eigen missie en dit in een krachtige presentatie laten horen. Door je publiek te inspireren en daarmee in actie te brengen, raken we meer met onszelf en elkaar verbonden. Zo verrijken we de wereld.
Waar ik altijd dacht te weten wat expressie voor mij betekent, raakt het nu een veel diepere laag.

Zo is mijn bedrijf ‘Expressie Expert’ geboren. Mijn vakkennis in theater en improvisatie, storytelling en lichaamstaal kan ik met mijn ervaringen verbinden. Het valt allemaal samen.

Have the guts to express yourself

Mijn missie:

Mensen begeleiden om zichzelf tot volle expressie te brengen, wat bijdraagt aan meer (zelf)liefde in de wereld

Wat doe ik als Expressie Expert?

In dit gesprek met filmmaker Marja Godvliet vertel ik over mijn drive waarom ik doe wat ik doe. Over het vuurtje in jezelf aanwakkeren en de kracht van kwetsbaarheid. Leuk als je kijkt!

Opleidingen

Reviews