Have the guts to express yourself!
Jezelf durven zijn
Have the guts to express yourself!

Wat nog meer

Tell to Inspire

Als sprekerscoach en storytelling/presentatietrainer ben ik nauw verbonden met Tell to Inspire. Ik geef trainingen waarbij de deelnemers na succesvol afronden zich ook kunnen opgeven voor het Tell to Inspire event. Dit wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op diverse locaties in Nederland. Ook begeleid ik de geselecteerde sprekers als coach vooraf aan het event.
Het mooie is dus wanneer je een training volgt bij Tell to Inspire bij mij als Expressie Expert je ook direct kans maakt op een podium om je verhaal te presenteren bij Tell to Inspire events.
telltoinspire.com

Presentatietrainer
Presentatie tell to inspire

Theatergroep Wordt Vervolgd

Terugspeeltheater  – Luisteren naar elkaars ervaringen en dat verbeelden in theater.


Naast mijn werk als publiek spreker en sprekerscoach als Expressie Expert ben ik ook vast kernlid in de rol van actrice, trainer en projectleider bij
 Theatergroep Wordt Vervolgd (WV)

Wij doen een vorm van theater genaamd terugspeeltheater.

 

Wat is Terugspeeltheater?

Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater gebaseerd op persoonlijke verhalen die door het publiek worden verteld. Die verhalen kunnen variëren van alledaagse situaties tot grote (levens)gebeurtenissen. Ter plekke worden de vertelde verhalen omgezet in geïmproviseerd theater. Daarbij staat de verteller centraal.
Het levert vaak verrassende, soms ontroerende of grappige inzichten op voor de verteller en het publiek. Daarmee zorgt terugspeeltheater voor begrip en verbinding.

De kern van het vertelde verhaal laten zien

De scénes ontstaan direct nadat iemand uit het publiek zijn/haar verhaal heeft verteld. De kern van het verhaal wordt dan verbeeld in spel en ondersteund door muziek. Het op deze manier terugspelen van het vertelde geeft vaak de verteller herkenning. Ook bij het publiek kan er iets universeels geraakt worden. Wordt Vervolgd speelt daar waar mensen bij elkaar zijn en er iets moet worden uitgewisseld. Een viering, een afsluiting, een begin, een peiling van gedachten, een verandering. Wij spelen in alle hoeken van de maatschappij waar mensen zijn. We kunnen zowel privé als zakelijk geboekt worden.

Als projectleider


Geregeld ben ik projectleider van een optreden. Dit houdt in dat ik samen met de opdrachtgever onderzoek waar het optreden over moet gaan. Daarnaast draag ik dan de zorg voor de organisatie van het optreden binnen WV.
Recentelijk heb ik ervaring op gedaan als projectleider:
Themabijeenkomst voor verstandelijk beperkten, inspiratiemiddag voortgezet onderwijs, afscheid werknemers Kenniscentrum discriminatie Ned. themabijeenkomst de dag van de verpleging en wooncorporaties.
wordtvervolgd.net

Wil je weten of Wordt Vervolgd ook iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Projectleider Terugspeeltheater

Workshop Terugspeeltheater

Ik werk incompany als trainer terugspeeltheater.

Een workshop kan gegeven worden in het kader van teambuilding, visie ontwikkelen, kernwaarden uitdiepen. Hierbij kan het een bijdrage leveren aan het stimuleren van creatief denken, leren luisteren, conflicten oplossen, cultuurverschillen benoemen en overbruggen.

Waarmee gaan we aan de slag?

De deelnemers:

  • maken d.m.v. improvisaties theater van elkaars verhalen.
  • luisteren naar het verhaal van andere deelnemers.
  • brengen het vertelde verhaal terug tot de kern.
  • zetten de kern van het verhaal om in theater.
  • leren verschillende vormen van terugspeeltheater.
  • gaan hun eigen gevoel van lef vergroten.
Workshop Improvisatietheater

Wat kan het opleveren?

Terugspeeltheater verbindt

 

Samen kijken naar teruggespeelde verhalen geeft (h)erkenning, begrip en onderlinge openheid. Vertellers zien hun eigen gedrag en dat van anderen vanuit een nieuw perspectief. Terugspeeltheater maakt zichtbaar wat mensen bezighoudt. Abstracte thema’s worden concreet, gevoelige onderwerpen bespreekbaar.

citaat van Wordt Vervolgd

Het grote verschil met improvisatietheater is dat het bij terugspeeltheater draait om de verteller en zijn/haar verhaal. Het is noodzakelijk de kern van het verhaal goed in beeld te brengen. Goed luisteren is daarbij de sleutel.

Praktische informatie

Minimaal 8 deelnemers, max in overleg. 
Duur: Min. 3 uur, max. in overleg

Locatie

Ik verzorg de workshops incompany of in een eigen (georganiseerde) sfeervolle trainingsruimte in Haarlem.

Tarieven

€ 550,00 euro excl. btw  (en eventueel kosten huur ruimte of de reiskosten) voor 3 uur. Wanneer desgewenst de workshop langer wordt, is de prijs in overleg. Hier komen we wel uit.

Sanna geeft vertrouwen

Ik heb Sanna Langereis als trainster tijdens een uitgebreide cursus “terugspeeltheater” mogen meemaken. Sanna is een kei in visuele presentatie. Zelf kan ze de mooiste vormen te voorschijn toveren en als trainster haalt ze uit jou wat in je zit. Zelfs als je, zoals ik, eerder een cerebraal en tekst georiënteerd iemand bent. Door Sanna heb ik leren ontdekken wat ik met mijn lichaam kan. Bewegen als een groep vogels, je voelen als een doek die over iemand schouders ligt. Zij haalde het in mij boven. En daar heb ik nog dagelijks profijt van tijdens de vele presentaties die ik geef.

Harry Michel – Ondernemer in Strategie en Interactie

Sanna in beeld

Als actrice ben ik inzetbaar voor passende projecten/producties/commercials

Voor een impressie, zie onderstaande filmpjes