Sanna Langereis

Ik ben expressie. 
Met mijn sterke mimiek en handgebaren
die mijn woorden ondersteunen druk ik
mij uit naar anderen.
Sanna Langereis | Expressie Expert

Mijn Verhaal

Mijn naam is Sanna Langereis, geboren te Haarlem op 27 januari 1981. In 2006 studeerde ik af aan de theaterschool als docerend theatermaker. Mijn reis in theaterland begon als dramadocent, theatermaker en actrice waarin ik onderdeel van meerdere theatergezelschappen en op nationale en internationale podia stond. Daarnaast vond ik mijn weg in het bedrijfsleven in het geven van terugspeeltheater en leiderschap trainingen.

Met mijn achtergrond in het theater ben ik altijd met expressie bezig geweest en dacht ik daarmee mijn volledige zelf te laten zien. In 2017 veranderden alles op het moment dat ik geconfronteerd werd met een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden wat ik niet langer voor me kon houden. Ik sprak me uit. Doordat ik voor het eerst mijn eigen woorden hoorde, de reactie van de luisteraars ervaarde, begon het proces. Blinde vlekken werden zichtbaar, een lang en pijnlijke periode brak aan. 

Met vragen die ik mezelf stelde begon mijn zoektocht.

  • Waar sta ik voor in het leven?
  • Wat wil ik mijn kinderen meegeven?
  • Wat heb ik bij te dragen in de wereld?
  • Welke betekenis kan ik geven?
  • Wat is mijn verhaal?

Langzaam kwam er het inzicht in hoe waardevol dit proces voor mij was en wat voor mij als mens essentieel is om uit te dragen. Het leven in overeenstemming met wat je voelt, denkt en hoe je handelt. Met daarbij de waarde om je uit te spreken en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn verhaal.

Ik begon mijn persoonlijke verhaal steeds meer te vertellen als inleiding voor mijn missie en om te laten zien wat de waarde van een goeie presentatie is. Ik zag hoe doeltreffend dit was. 

Zo is mijn persoonlijke missie om je uit te spreken nu verbonden met waar ik in mijn werk mee bezig ben. Namelijk met zelfstandig ondernemers, managers en teamleiders werken aan en het presenteren van hun (levens) verhaal als onderdeel van hun presentatie om een inspirerend leider te zijn. Waar ik altijd dacht te weten wat expressie voor mij betekent, raakt het nu een veel diepere laag.

Hiermee is mijn bedrijf Expressie Expert geboren. Mijn vakkennis in theater en improvisatie. Storytelling en lichaamstaal kan ik zo met mijn ervaringen verbinden en voel ik de noodzaak van het inbrengen van persoonlijke (levens) verhalen in mijn ‘guts’.

Have the guts to express yourself

Mijn missie:

Ik begeleid zelfstandig ondernemers, managers en teamleiders te werken aan en het presenteren van hun (levens) verhaal als onderdeel van hun presentatie om een inspirerend leider te zijn

Wat doe ik als Expressie Expert?

In dit gesprek met filmmaker Marja Godvliet vertel ik over mijn drive waarom ik doe wat ik doe. Over het vuurtje in jezelf aanwakkeren en de kracht van kwetsbaarheid. Leuk als je kijkt!

Opleidingen

Reviews