Storytelling

Basis training ‘Hier ben ik’

 

 

Hoe fijn zou het zijn als je je comfortabel voelt voor een groep mensen en je verhaal op een vrije manier kan vertellen? Dat jij met je verhaal mensen kan inspireren en je plezier ervaart door het te doen?

Heel fijn! En het kan! Door inzicht te krijgen in wat storytelling is en hoe dit toe te passen kunnen mensen zich aan jou verbinden. Door jouw eigen verhaal te verbinden aan je boodschap en daarmee mensen te laten zien wie je bent komt jouw boodschap krachtiger over. ‘Hier ben ik!’ En dat gaat gepaard met een zeker gevoel dat je weet dat je iets te bieden hebt door het vertellen van je verhaal en je hier plezier in krijgt.

Wat is Storytelling?

Storytelling is letterlijk vertaald : verhalend vertellen en dat betekent zo ‘rijk’ mogelijk vertellen: een verhaal zo vertellen dat je hiermee alle zintuigen van de luisteraar prikkelt

 

Wat kan ik met Storytelling?

Door je vertelling (of presentatie) zo verhalend mogelijk over te dragen houd je de aandacht van de luisteraar beter vast. Zo komt jouw boodschap sterker over en raak je meer verbonden met je publiek én jezelf en het publiek daarmee met jou.

In deze training gaan we de eerste stappen zetten in hoe je jouw presentatie kan vormgeven door middel van Storytelling. Je krijgt de theorie en concrete vaardigheden aangereikt.

De training is gericht dat iedereen zich vrijer gaat voelen, krachtiger gaat laten zien en horen.

Een greep uit de onderwerpen zijn:

 • Contact maken met jezelf en daarmee je publiek.
 • Inzicht krijgen hoe storytelling werkt
 • Handvatten voor een heldere vertelstructuur
 • Invalshoeken hoe je op verhaal kan komen
 • Versterken met intonatie en stilte

Het vraagt je zo nu en dan om uit je comfortzone stappen, maar dit zijn juist de momenten waarin je kan groeien.

Leer in deze Storytelling basis training ‘Hier ben ik’ de eerste waardevolle stappen om krachtig, authentiek en vanuit je hart te spreken

 

 • in een kleine groep werken
 • met een heldere opbouw
 • door veilig te oefenen

 

Data 2021 en tijd

 • Binnenkort meer data. Contact mij gerust voor meer info hierover.
cursus presenteren en spreken in het openbaar

Dit heb je er aan

 • Je gaat je vrijer voelen in communicatie met anderen.
 • Je ontdekt jouw authentieke kwaliteiten en hoe die bewust in te zetten.
 • Inzicht in de structuur van een goed verhaal.
 • Weten wat je kernboodschap is.
 • Je weet hoe je met gevoel een verhaal kan vertellen.
 • Je weet je publiek daarmee te raken

Waar?

Online via Zoom 

Offline verzorg ik de trainingen in een fijne trainingsruimte in het centrum van Haarlem.

Tarief

Offline: € 249,00 / Excl. btw. Incl. thee/koffie en studiemateriaal via de mail

 

 • Met haar energieke enthousiasme neemt Sanna je bij de hand en je vergeet elke vorm van schroom die je had om te presteren binnen een groep. Binnen no-time weet ze een heel fijne groepsdynamiek te creëren. Omdat ik zelf ook met storytelling bezig ben, maar dan vanuit een beeldend perspectief was ik heel benieuwd hoe zij het aanpakte. Ik ben heel aangenaam verrast door het fysieke en expressieve element in de workshop. Ze weet goed haar expertise vanuit het acteervak te vertalen naar het vertellen van verhalen voor ondernemers. Ze liet mij boven mijzelf uitstijgen en ik ging uiteindelijk met een hoop nuttige tools naar huis.

  Christel Bouwmeester-Wassenaar, Grafisch vormgever en Beeldend kunstenaar

 • Door haar integere manier van werken creëert ze een omgeving waarin je makkelijk leert. De expertise van Sanna in combinatie met oefeningen in de praktijk met de groep maken dat je heel snel het Storytellen wat beter onder de knie hebt. Ik stond daar, voor een groep iets wat ik normaal nooit aangegaan zou zijn, precies te vertellen dat wat ik wilde vertellen.
   
  Lina Prinsen – Social media adviseur

(Online) Storytellingcoaching

 

Voor mensen die behoefte hebben aan een meer doelgerichte aanpak waarin ik alleen aandacht heb voor jou.

Zijn er speciale wensen om jouw presentatie vorm te geven en te werken aan je storytelling? Wil je doelgerichte feedback zodat je wordt aangezet tot actie op een manier die bij jou past? Of ben je gewoon nog niet zover om in groep aan de slag te gaan?
Dan is 1 op 1 coaching iets voor jou.

Storytelling coaching is ook prima online te volgen. De coaching is ook goed te combineren met een training.

Minimaal 2,5 uur voor € 395,00 excl. btw.

Contact mij gerust voor een vrijblijvend gesprek om te zien of ik iets voor je kan betekenen.

 • Onlangs heb ik met Sanna een begin gemaakt aan de opzet van mijn ‘verhaal’. Daar het Corona tijd was hebben we dit via Zoom gedaan. En dat ging prima. Ze had alles prachtig voorbereid en alle schema’s kon ze zo voor de camera laten zien. En ik kon al oefenen met stukjes vertellen uit mijn verhaal. Ik heb niet ervaren dat de afspraak via Zoom, de kwaliteit van de coaching in de weg heeft gestaan. Daarna heeft ze alle informatie opgestuurd. En kon ik aan de slag met mijn verhaal. Ik ben super geïnspireerd na onze afspraak en kijk uit naar de volgende afspraak om verder te gaan met het creëren van mijn verhaal.
  Een aanrader dus. Gewoon doen!

  Een enthousiaste (online) deelneemster

 • Sanna, mensen zijn bij haar in goede handen. Ik heb met haar mogen samenwerken en ik heb haar altijd als een heel integer en warm mens ervaren. Iemand die kijkt naar mensen zonder te oordelen.

  Tanja Inthal – Ondernemer Shiatsu massage therapeut

Incompany werken aan Storytelling

Deze training en coaching is ook incompany te volgen. Zo kan ik met jouw werknemers aan de slag om krachtig en authentieke verhalen te ontwikkelen en eventueel te laten presenteren.