Energizers

Spelen is de kunst

Spelen houd je geest scherp en je lijf soepel.

Spel is voor mij de rode draad in mijn leven.
Niet alleen in mijn werk maar ook privé probeer ik de mensen in mijn omgeving aan te zetten om gebruik te maken van hun creativiteit. 
In mijn (presentatie) trainingen zet ik in om d.m.v. creatief denken en bewustwording van de mogelijkheden van je lichaam (denk aan stem, beweging, dans) vrijheid bij mijn deelnemers te ontwikkelen. En ik geniet zelf volop mee.

In spel kun je zijn wat je wilt, doen wat je wilt en situaties oplossen zoals jij dat wilt.
Dit kunnen prachtige oefeningen zijn voor situaties in het ‘echte’ leven
Ik zie spelen als het ontwikkelen van vrijheid. Je bent namelijk de baas in je eigen spel. 
Spelen en bewegen is een belangrijk onderdeel van mijn trainingen.
De reden hiervan is dat het overgrote deel van communicatie tussen mensen non-verbaal is en veel mensen weten dat niet. Daarnaast blijkt dat de verbale communicatie beter loopt wanneer het lichaam meedoet. 
In mijn trainingen komt dit ruimschoots aan bod.

In de afgelopen corona periode waarin mijn werk veranderde van spelend leren met groepen in één ruimte naar zittend achter de laptop turend op mijn schermpje ben ik het ‘echte contact’ enorm gaan missen. 
Toch heb ik heb niet stil gezeten.
Een periode lang heb ik energizers opgenomen en gedeeld via social media om mensen handvatten te geven om hun online meetings te onderbreken om te bewegen en te spelen, om zo mensen even uit hun vergadermodus te halen om ze daarna weer actief mee te kunnen laten doen. Stimuleren om meer te spelen, juist ook online en zo te verbinden met elkaar.

Nu komen we weer langzaam samen en werken deze oefeningen heel goed, juist ook offline. Hopelijk zit er iets voor jou bij.

P.s. Vorige week was mijn geest even niet zo scherp want jullie ontvingen een energizerfilmpje terwijl ik dit (nog) niet op deze manier wilde versturen.

1e #Energizer – the Hooligan

(Zie de video in de header)

Spelen is de kunst en helpt je geest scherp te houden en je lijf soepel:)
Via een (online) team sessies kan je leuke energizers of WUPS (Warming Ups) doen met je team. 
 

2e #Energizer – Amerikaans liften

Via (online) team sessies kan je leuke energizers of WUPS (Warming Ups) doen met je team.
In deze 2e energizer/ wup (warming up), ga je aan de slag met de namen van de deelnemers. Je kan hem dus goed doen als ijsbreker na een namenrondje. Of na de lunch, om als energizer nog te testen of iedereen nog weet hoe de andere heten. Op ludieke wijze groeit zo de hechting van de groep
Geef expressie aan je (online) team sessie!
 

3e #Energizer – de Tekenfilm

Mijn 3e energizer is vooral goed voor je gezichtsexpressie aangezien we nu zoveel met onze kop in beeld zijn. Goed om alles te ontspannen en je daarna weer fris en fruitig te voelen.
 

4e #Energizer – Bomen klimmen

Mijn 4e energizer zorgt voor een goeie opwarming en stretch van het lichaam om daarna beter te kunnen ontspannen. Ik doe een oproep tot je verbeelding. Sta op en speel mee! Geef expressie aan je (online) team sessie!
 

5e #Energizer – Hints

Mijn 5e energizer zorgt voor een goeie opwarming, de kracht van verbeelding wordt aangezet en we kunnen even lekker lachen met elkaar. Sta op en speel mee! Geef expressie aan je (online) team sessie!
 

6e #Energizer – de Dirigent

Mijn 6e energizer zorgt voor een goeie opwarming, lekker swingen als je maar een goed muziekje bij de hand hebt. Sta op en swing/speel mee! Geef expressie aan je (online) team sessie!